Vi lanserar en portal i samarbete med 3YOURMIND för att öka tillgängligheten till den additiva tillverkningsmetoden på den nordiska marknaden.

Den nya portalen har skapats för att öka tillgången till industriella 3D-utskrifter för B2B-kunder.

Nu kan fler företag testa additiv tillverkning och ett brett utbud av material innan de investerar i egna maskiner. De kommer också att erbjuda möjlighet att välja vart utskrifterna produceras för att på så sätt minska leveransavstånden.

”Tidigare har vi arbetat med många olika applikationer, allt från arkitektur, prototyper och slutprodukter. Med implementeringen av portalen strävar vi efter att utvidga vår verksamhet till ännu fler sektorer, eftersom vi ser alla fördelar som teknologin kan erbjuda. Vi kan nå fler kunder, ge dem djupare tillgång till vår expertis, och på så sätt främja 3D-utskrift ännu mer.”

Ulf Qviberg, VD, 3D Center.

Kunden kan placera ordern i 3D-skrivplattformens verktyg genom att ladda upp en fil, dess utskriftsegenskaper kontrolleras direkt och sen är det bara att välja mellan ett antal anslutna HP Jet Fusion 4200 3D-skrivare i Norden. En offert genereras direkt och kunden väljer därefter närmsta upphämtningsplats. Hela processen tar bara några klick och kan slutföras på några minuter.